PageSix: Rupuaatelisto nostamassa rumaa päätään

Published on 5 May 2020 at 22:00

Katoaan usean vuoden tehnyt rupuaatelisto on nostanut rumaa päätään, kun aatelisroolipelin hyvää tunnustusta itselleen harhauttamalla yrittäen hankkinutta väkeä on palannut koronakevään turvin takaisin Habbo hotelliin. Rupuaatelistolla on tarkoitettu aatelisroolipelin sisällä sellaisia henkilöitä, jotka eivät nauti aatelisroolipelin perustajan tai roolipelin sisällä toimivien roolipeliyhteisöjen yleistä luottamusta.

Aatelisroolipelissä vaikuttavien henkilöiden yleisen luottamuksen menettänyt rupuaatelinen omaa usein pitkän rikosrekisterin ja henkilö todennäköisesti on poistettu roolipelistä aiemmin roolipelin normien vastaisesta toiminnasta häpeärangaistuksen saattelemana, mikä tarkoittaa käytännössä roolipelaajan karkoitusta kokonaan aatelisroolipelistä ja tämän vaikutuspiiristä. Rupuaateliseksi mielletyn aatelishahmon takana ollut käyttäjä voi luoda tämän seurauksena uuden hahmon siinä uskossa, että hänen entisiä rikkeitään katsottaisiin roolipelissä sormien läpi ja hahmo saisi näin aiemmat rikkeensä anteeksi. Tavanomaisesti tällaista toimintaa ei ole katsottu aatelisroolipelin sisällä kovin suopeasti, mikä on johtanut yleensä siihen, että rupuaatelistoa edustanut henkilö poistunut pienen kohun saattelemana, samalla lisäten muutaman lisävuoden rekisteriinsä.

''Uuden identiteetin turvin Griffin yritti toimillaan johtaa aatelistoroolipelin sisällä toimivia yhteisöjä harhaan''

 

Ensimmäisen kerran häpeärangaistuksen aatelisroolipelissä vuonna 2017 saanut ja näin ollen alkuperäisen hyvän maineensa roolipeliyhteisöjen silmissä menettänyt Camilla Griffin yritti saapua takaisin osaksi roolipeliä maaliskuussa 2020 ja oli tällä kertaa naamioitunut hahmoksi Christine Ismay. Uuden identiteetin turvin Griffin yritti toimillaan johtaa aatelistoroolipelin sisällä toimivia yhteisöjä harhaan uskottelemalla olevansa roolipelin yleistä hyvää tunnustusta nauttivan ja perinteikkään englantilaisen Ismayn aatelissuvun tuorein tulokas.

Griffin ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut kerättyä tarvittavaa luottamusta valeasulleen, sillä hahmo ei kuulunut yhteenkään roolipelin sisällä hyvämaineiseksi pidettyyn roolipeliyhteisöön tai näihin kytkeytyviin aatelissukuihin, eikä Ismayn aatelissuku tai englantilainen aatelisroolipeliyhteisö ollut julkisesti tunnustanut hahmoa missään vaiheessa yhteisönsä jäseneksi. Viimeisen virheensä Griffin teki, kun italialaisen aatelisroolipeliyhteisön johtaja, Carmen Gastone, otti yhteyttä tulokkaaseen asian selvittämiseksi. Gastone kommentoi asiaa toimitukselle taannoin lyhyesti: ''Näin heti hänen lävitseen, sillä hän paljasti aikeensa varsin avoimesti, samalla uskoen että auttaisin häntä täyttämään tyhjänpäiväistä agendaansa siten, että hän voisi perustaa itselleen oman roolipeliyhteisön ja tuoda tähän uuteen viritelmäänsä englantilaiseen yhteisöön kuuluvia jäseniä.''

Griffin tunnetaan aikaisemmin myös hahmoiltaan 1akseli1 ja Caroline Weir: ''Caroline antoi ymmärtää jo silloin vuosia sitten olevansa epävakaa persoona ja kärsivänsä jonkinasteisesta psykoosista sekä minuun kohdistuvasta pakkomielteestä. Sen vuoksi irrottauduin kaikesta kanssakäymisestä hänen kanssaan jo tuolloin'', Gastone kertoo ja lisää, että Caroline Weir tunnetaan yleisesti aatelisroolipelissä järjestämistään omituisista tempauksista ja näiden varjolla järjestetyistä huijauksista, eikä kukaan roolipelin sisällä ole ottanut häntä vuosiin todesta.

''Haynes oli kiristänyt italialaista aatelisyhteisöä ja sen keskiössä vaikuttavaa Gastonen aatelissuvun työntekijää''

 

Rupuaateliston kyseenalaisen nimityksen aatelisroolipelin historiassa on saanut itselleen myös Charles Haynes, joka tunnetaan paremmin hahmoiltaan Tirsc, Lebis, Strudwick, ElizabethQuinn, CeciliaGriffin ja BenjaminCastle. Jonkin aikaa hiljaiseloa aatelisroolipelissä viettänyt Haynes antoi viimeisenä tempauksenaan Habituksen toimitukselle kyseenalaisen haastattelun, joka liittyi 13. huhtikuuta julkaistuun artikkeliin; ''Englantilaisella roolipelikeskittymällä maksuvaikeuksia'', jossa käsiteltiin englantilaisen roolipeliyhteisön ja siihen kytkeytyvän Dwyerin perheen palvelusväelle suorittamattomaksi jääneitä palkkioita.

Habituksen toimitus sai tapauksesta uutta tietoa 1. toukokuuta, kun paljastui, että Haynes oli haastattelua ennen ja sen aikana valehdellut siitä, että hän olisi ollut oikeutettu palvelusaikanaan palkkatuloon. Saman vyyhdin aikana selvisi, että Haynes oli kiristänyt italialaista aatelisyhteisöä ja sen keskiössä vaikuttavaa Gastonen aatelissuvun viatonta työntekijää irtisanomisella, jos tämä ei omassa haastattelussaan olisi väittänyt, ettei englantilaisen roolipeliyhteisön johtaja, Sebastian Ismay Dwyer olisi palkkiota hänenkään palvelusaikana suorittanut. ''Niih. Kun se halusi että puhuisin Sebastianista pahaa. Uhkaili että menettäisin työpaikan'', Seredi paljastaa.

Habituksen toimitus ei tavoittanut Camilla Griffiniä, Charles Haynesia tai näiden käyttäjien muita yleisesti tunnettuja hahmoja kommentoimaan kumpaakaan asiakokonaisuutta ja kiittää englantilaista roolipeliyhteisöä Haynesiin liittyvästä oikaisusta.

 

O.G.

Create Your Own Website With Webador